Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie
1. Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 19,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,91 g białka,
- 3,83 g węglowodanów,
- 2,78 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie ma w 100 g 0,32 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie – jakie ma witaminy?
Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie to produkt zawierający 54,3 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 1,02 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,10 µg witaminy K.
Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,72 mg witaminy B3,
- 8,10 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 19,00 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 0,12 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Sok warzywny o obniżonej zawartości sodu w kartonie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 254 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 19,00 kcal | 48,3 kcal |
Białko | 0,91 g | 2,31 g |
Węglowodany | 3,83 g | 9,73 g |
Cukier | 2,78 g | 7,06 g |
Błonnik | 0,50 g | 1,27 g |
Tłuszcz | 0,32 g | 0,81 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 54,3 mg | 138 mg |