Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii
1. Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 227 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,40 g białka,
- 27,0 g węglowodanów,
- 25,9 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii ma w 100 g 13,00 g tłuszczów, w tym:
- 1,87 g tłuszczów nasyconych,
- 3,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 7,53 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma witaminy?
Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 2,86 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,80 µg witaminy K.
Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 4,60 mg witaminy B4,
- 0,03 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,40 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 14,00 mg fosforu,
- 79,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 804 mg sodu, 0,18 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Sos francuski o obniżonej zawartości kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 227 kcal | 36,3 kcal |
Białko | 0,40 g | 0,06 g |
Węglowodany | 27,0 g | 4,32 g |
Cukier | 25,9 g | 4,15 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,00 g | 2,08 g |
Tłuszcze nasycone | 1,87 g | 0,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,03 g | 0,49 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 7,53 g | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |