Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 222 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,58 g białka,
- 31,2 g węglowodanów,
- 16,86 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 11,52 g tłuszczów, w tym:
- 0,84 g tłuszczów nasyconych,
- 4,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 4,80 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 1,00 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 17,80 µg witaminy K.
Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,47 mg witaminy B3,
- 4,00 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,73 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 16,00 mg fosforu,
- 107 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 838 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Sos francuski o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 16 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 222 kcal | 35,5 kcal |
Białko | 0,58 g | 0,09 g |
Węglowodany | 31,2 g | 5,00 g |
Cukier | 16,86 g | 2,70 g |
Błonnik | 1,50 g | 0,24 g |
Tłuszcz | 11,52 g | 1,84 g |
Tłuszcze nasycone | 0,84 g | 0,14 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,52 g | 0,72 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,85 g | 0,62 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,80 mg | 0,77 mg |