Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 196 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,25 g białka,
- 21,3 g węglowodanów,
- 3,77 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 12,42 g tłuszczów, w tym:
- 1,25 g tłuszczów nasyconych,
- 2,79 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 16,00 mg cholesterolu.
2. Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 1,60 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 34,8 µg witaminy K.
Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,01 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 40,0 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 6,00 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 132 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,120 mg sodu, 0,62 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 2,90 µg selenu.
4. Sos ranczerski o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 196 kcal | 29,4 kcal |
Białko | 1,25 g | 0,19 g |
Węglowodany | 21,3 g | 3,20 g |
Cukier | 3,77 g | 0,57 g |
Błonnik | 1,10 g | 0,17 g |
Tłuszcz | 12,42 g | 1,86 g |
Tłuszcze nasycone | 1,25 g | 0,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,79 g | 0,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,21 g | 0,63 g |
Cholesterol | 16,00 mg | 2,40 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,09 mg |