Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych
1. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych w 100 gramach posiada wartość energetyczną 60,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,00 g białka,
- 7,84 g węglowodanów,
- 1,30 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych ma w 100 g 0,51 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych – jakie ma witaminy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 2,83 mg witaminy B3,
- 27,5 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,33 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 94,0 mg fosforu,
- 447 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,820 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 18 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 60,0 kcal | 10,80 kcal |
Białko | 7,00 g | 1,26 g |
Węglowodany | 7,84 g | 1,41 g |
Cukier | 1,30 g | 0,23 g |
Błonnik | 0,50 g | 0,09 g |
Tłuszcz | 0,51 g | 0,09 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,15 g | 0,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |