Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu
1. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,19 g białka,
- 14,44 g węglowodanów,
- 5,63 g cukrów,
- 0,30 g błonnika.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w 100 g 0,31 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,45 mg witaminy B3,
- 31,6 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,43 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 89,0 mg fosforu,
- 3,098 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,890 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 90,0 kcal | 13,50 kcal |
Białko | 8,19 g | 1,23 g |
Węglowodany | 14,44 g | 2,17 g |
Cukier | 5,63 g | 0,85 g |
Błonnik | 0,30 g | 0,05 g |
Tłuszcz | 0,31 g | 0,05 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |