Sos włoski
1. Sos włoski – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos włoski w 100 gramach posiada wartość energetyczną 240 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,41 g białka,
- 12,12 g węglowodanów,
- 10,77 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sos włoski ma w 100 g 21,1 g tłuszczów, w tym:
- 2,95 g tłuszczów nasyconych,
- 5,64 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 10,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos włoski – jakie ma witaminy?
Sos włoski to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 2,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 56,0 µg witaminy K.
Sos włoski zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0,13 mg witaminy B3,
- 2,60 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos włoski – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos włoski ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,26 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 15,00 mg fosforu,
- 84,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 993 mg sodu, 0,07 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 2,00 µg selenu.
4. Sos włoski - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 240 kcal | 35,3 kcal |
Białko | 0,41 g | 0,06 g |
Węglowodany | 12,12 g | 1,78 g |
Cukier | 10,77 g | 1,58 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,1 g | 3,11 g |
Tłuszcze nasycone | 2,95 g | 0,43 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,64 g | 0,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 10,75 g | 1,58 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,06 mg |