Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii
1. Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 200 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,30 g białka,
- 6,70 g węglowodanów,
- 1,94 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii ma w 100 g 20,0 g tłuszczów, w tym:
- 2,88 g tłuszczów nasyconych,
- 4,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 11,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma witaminy?
Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,59 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 12,50 µg witaminy K.
Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,02 mg witaminy B3,
- 3,30 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,07 µg witaminy B12.
3. Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,13 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 7,00 mg fosforu,
- 33,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,074 mg sodu, 0,04 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Sos włoski o obniżonej zawartości kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 14 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 200 kcal | 28,0 kcal |
Białko | 0,30 g | 0,04 g |
Węglowodany | 6,70 g | 0,94 g |
Cukier | 1,94 g | 0,27 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,03 g |
Tłuszcz | 20,0 g | 2,80 g |
Tłuszcze nasycone | 2,88 g | 0,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,66 g | 0,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 11,58 g | 1,62 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,06 mg |