Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 102 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,39 g białka,
- 9,99 g węglowodanów,
- 9,16 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 6,68 g tłuszczów, w tym:
- 0,83 g tłuszczów nasyconych,
- 1,73 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 4,28 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 12,50 µg witaminy K.
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 3,30 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,25 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 12,00 mg fosforu,
- 90,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 891 mg sodu, 0,06 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 102 kcal | 15,30 kcal |
Białko | 0,39 g | 0,06 g |
Węglowodany | 9,99 g | 1,50 g |
Cukier | 9,16 g | 1,37 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,68 g | 1,00 g |
Tłuszcze nasycone | 0,83 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,73 g | 0,26 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,24 g | 0,49 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |