Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli
1. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 76,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,47 g białka,
- 4,57 g węglowodanów,
- 4,55 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli ma w 100 g 6,38 g tłuszczów, w tym:
- 0,45 g tłuszczów nasyconych,
- 2,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 6,00 mg cholesterolu.
2. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli – jakie ma witaminy?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,59 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 12,50 µg witaminy K.
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,65 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 11,00 mg fosforu,
- 85,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 30,0 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 8,00 µg selenu.
4. Sos włoski o obniżonej zawartości tłuszczu bez soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 76,0 kcal | 11,40 kcal |
Białko | 0,47 g | 0,07 g |
Węglowodany | 4,57 g | 0,69 g |
Cukier | 4,55 g | 0,68 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,38 g | 0,96 g |
Tłuszcze nasycone | 0,45 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,19 g | 0,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,70 g | 0,26 g |
Cholesterol | 6,00 mg | 0,90 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |