Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy
1. Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 615 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 48,2 g białka,
- 2,38 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy ma w 100 g 44,0 g tłuszczów, w tym:
- 13,20 g tłuszczów nasyconych,
- 17,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,71 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 2,017 mg cholesterolu.
2. Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy – jakie ma witaminy?
Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 616 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,33 mg witaminy B1,
- 1,23 mg witaminy B2,
- 0,26 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 6,71 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 193 µg witaminy B9,
- 10,51 µg witaminy B12.
3. Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy ma w sobie:
- 222 mg wapnia,
- 8,28 mg żelaza,
- 49,0 mg magnezu,
- 715 mg fosforu,
- 515 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 548 mg sodu, 5,71 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 121 µg selenu.
4. Sproszkowane jajko o obniżonej zawartości glukozy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (240 ml, przesiane) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 615 kcal | 523 kcal |
Białko | 48,2 g | 40,9 g |
Węglowodany | 2,38 g | 2,02 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 44,0 g | 37,4 g |
Tłuszcze nasycone | 13,20 g | 11,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 17,56 g | 14,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,71 g | 4,86 g |
Cholesterol | 2,017 mg | 1,714 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |