Strudel jabłkowy
1. Strudel jabłkowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Strudel jabłkowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 274 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,30 g białka,
- 41,1 g węglowodanów,
- 25,8 g cukrów,
- 2,20 g błonnika.
Strudel jabłkowy ma w 100 g 11,20 g tłuszczów, w tym:
- 2,04 g tłuszczów nasyconych,
- 3,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,32 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 6,00 mg cholesterolu.
2. Strudel jabłkowy – jakie ma witaminy?
Strudel jabłkowy to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 1,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,90 µg witaminy K.
Strudel jabłkowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,33 mg witaminy B3,
- 17,40 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 28,0 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
3. Strudel jabłkowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Strudel jabłkowy ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,42 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 149 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 135 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 6,10 µg selenu.
4. Strudel jabłkowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 274 kcal | 77,7 kcal |
Białko | 3,30 g | 0,94 g |
Węglowodany | 41,1 g | 11,65 g |
Cukier | 25,8 g | 7,30 g |
Błonnik | 2,20 g | 0,62 g |
Tłuszcz | 11,20 g | 3,18 g |
Tłuszcze nasycone | 2,04 g | 0,58 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,27 g | 0,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,32 g | 1,51 g |
Cholesterol | 6,00 mg | 1,70 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 0,48 mg |