Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 3,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,58 g tłuszczów nasyconych,
- 0,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,74 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 3,97 µg witaminy B12.
3. Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 77,0 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 295 mg fosforu,
- 372 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 2,12 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,90 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Stynka azjatycka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 105 kcal |
Białko | 22,6 g | 19,21 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,10 g | 2,64 g |
Tłuszcze nasycone | 0,58 g | 0,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,82 g | 0,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,14 g | 0,97 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |