Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty)
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 355 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,61 g białka,
- 71,8 g węglowodanów,
- 0,47 g cukrów,
- 4,40 g błonnika.
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) ma w 100 g 1,41 g tłuszczów, w tym:
- 0,25 g tłuszczów nasyconych,
- 0,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,63 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) – jakie ma witaminy?
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,76 mg witaminy B1,
- 0,42 mg witaminy B2,
- 8,48 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) ma w sobie:
- 882 mg wapnia,
- 32,0 mg żelaza,
- 46,0 mg magnezu,
- 398 mg fosforu,
- 160 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 328 mg sodu, 1,35 mg cynku,0,21 mg miedzi, 1,37 mg manganu i 0 µg selenu.
Sucha kasza manna (czas gotowania: 2,5 minuty) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.