Surowa cebula szczypiorkowa
1. Surowa cebula szczypiorkowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa cebula szczypiorkowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 32,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,83 g białka,
- 7,34 g węglowodanów,
- 2,33 g cukrów,
- 2,60 g błonnika.
Surowa cebula szczypiorkowa ma w 100 g 0,19 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa cebula szczypiorkowa – jakie ma witaminy?
Surowa cebula szczypiorkowa to produkt zawierający 18,80 mg witaminy C, 50,0 µg RAE witaminy A, 0,55 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 207 µg witaminy K.
Surowa cebula szczypiorkowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,53 mg witaminy B3,
- 5,70 mg witaminy B4,
- 0,08 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 64,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa cebula szczypiorkowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa cebula szczypiorkowa ma w sobie:
- 72,0 mg wapnia,
- 1,48 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 37,0 mg fosforu,
- 276 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 16,00 mg sodu, 0,39 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowa cebula szczypiorkowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 100 g (1 szklanka, pokrojona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 32,0 kcal | 32,0 kcal |
Białko | 1,83 g | 1,83 g |
Węglowodany | 7,34 g | 7,34 g |
Cukier | 2,33 g | 2,33 g |
Błonnik | 2,60 g | 2,60 g |
Tłuszcz | 0,19 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,07 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 18,80 mg | 18,80 mg |