Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz)
1. Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 144 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,35 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 6,77 g tłuszczów, w tym:
- 2,79 g tłuszczów nasyconych,
- 2,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 7,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,31 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 1,34 µg witaminy B12.
3. Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,83 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 203 mg fosforu,
- 315 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 82,0 mg sodu, 3,06 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 8,40 µg selenu.
4. Surowa cielęcina (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 144 kcal | 40,8 kcal |
Białko | 19,35 g | 5,49 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,77 g | 1,92 g |
Tłuszcze nasycone | 2,79 g | 0,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,57 g | 0,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,48 g | 0,14 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 23,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |