Surowa czerwona fasola nerkowata
1. Surowa czerwona fasola nerkowata – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa czerwona fasola nerkowata w 100 gramach posiada wartość energetyczną 337 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,5 g białka,
- 61,3 g węglowodanów,
- 2,10 g cukrów,
- 15,20 g błonnika.
Surowa czerwona fasola nerkowata ma w 100 g 1,06 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa czerwona fasola nerkowata – jakie ma witaminy?
Surowa czerwona fasola nerkowata to produkt zawierający 4,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,60 µg witaminy K.
Surowa czerwona fasola nerkowata zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,61 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 2,11 mg witaminy B3,
- 65,9 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 394 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa czerwona fasola nerkowata – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa czerwona fasola nerkowata ma w sobie:
- 83,0 mg wapnia,
- 6,69 mg żelaza,
- 138 mg magnezu,
- 406 mg fosforu,
- 1,359 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 12,00 mg sodu, 2,79 mg cynku, 0,70 mg miedzi, 1,11 mg manganu i 3,20 µg selenu.
4. Surowa czerwona fasola nerkowata - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 184 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 337 kcal | 620 kcal |
Białko | 22,5 g | 41,5 g |
Węglowodany | 61,3 g | 113 g |
Cukier | 2,10 g | 3,86 g |
Błonnik | 15,20 g | 28,0 g |
Tłuszcz | 1,06 g | 1,95 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,08 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,59 g | 1,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,50 mg | 8,28 mg |