Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce
1. Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 263 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,73 g białka,
- 15,01 g węglowodanów,
- 0,37 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce ma w 100 g 15,75 g tłuszczów, w tym:
- 3,26 g tłuszczów nasyconych,
- 6,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 41,0 mg cholesterolu.
2. Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce – jakie ma witaminy?
Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 9,00 i.u. witaminy D oraz 14,70 µg witaminy K.
Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 5,71 mg witaminy B3,
- 96,4 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,27 µg witaminy B12.
3. Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,11 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 214 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 536 mg sodu, 0,78 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 24,7 µg selenu.
4. Surowa delikatna pierś z kurczaka w panierce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 263 kcal | 39,5 kcal |
Białko | 14,73 g | 2,21 g |
Węglowodany | 15,01 g | 2,25 g |
Cukier | 0,37 g | 0,06 g |
Błonnik | 1,10 g | 0,17 g |
Tłuszcz | 15,75 g | 2,36 g |
Tłuszcze nasycone | 3,26 g | 0,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,48 g | 0,97 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,34 g | 0,50 g |
Cholesterol | 41,0 mg | 6,15 mg |
Witamina C | 0,80 mg | 0,12 mg |