Trwa ładowanie...

Surowa dynia makaronowa

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowa dynia makaronowa
Surowa dynia makaronowa (Shutterstock)

1. Surowa dynia makaronowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa dynia makaronowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 31,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 0,64 g białka,
  • 6,91 g węglowodanów,
  • 2,76 g cukrów,
  • 1,50 g błonnika.

Surowa dynia makaronowa ma w 100 g 0,57 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,12 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Surowa dynia makaronowa – jakie ma witaminy?

Surowa dynia makaronowa to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.

Surowa dynia makaronowa zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,04 mg witaminy B1,
  • 0,02 mg witaminy B2,
  • 0,95 mg witaminy B3,
  • 8,20 mg witaminy B4,
  • 0,36 mg witaminy B5,
  • 0,10 mg witaminy B6,
  • 12,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Surowa dynia makaronowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa dynia makaronowa ma w sobie:

  • 23,0 mg wapnia,
  • 0,31 mg żelaza,
  • 12,00 mg magnezu,
  • 12,00 mg fosforu,
  • 108 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 17,00 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 0,30 µg selenu.

4. Surowa dynia makaronowa - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 101 g (1 szklanka, kostka)
Wartość energetyczna 31,0 kcal 31,3 kcal
Białko 0,64 g 0,65 g
Węglowodany 6,91 g 6,98 g
Cukier 2,76 g 2,79 g
Błonnik 1,50 g 1,52 g
Tłuszcz 0,57 g 0,58 g
Tłuszcze nasycone 0,12 g 0,12 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,04 g 0,04 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,24 g 0,24 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 2,10 mg 2,12 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze