Surowa dynia makaronowa
1. Surowa dynia makaronowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa dynia makaronowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 31,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,64 g białka,
- 6,91 g węglowodanów,
- 2,76 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Surowa dynia makaronowa ma w 100 g 0,57 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa dynia makaronowa – jakie ma witaminy?
Surowa dynia makaronowa to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Surowa dynia makaronowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,95 mg witaminy B3,
- 8,20 mg witaminy B4,
- 0,36 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa dynia makaronowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa dynia makaronowa ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 12,00 mg fosforu,
- 108 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 17,00 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Surowa dynia makaronowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 101 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 31,0 kcal | 31,3 kcal |
Białko | 0,64 g | 0,65 g |
Węglowodany | 6,91 g | 6,98 g |
Cukier | 2,76 g | 2,79 g |
Błonnik | 1,50 g | 1,52 g |
Tłuszcz | 0,57 g | 0,58 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,10 mg | 2,12 mg |