Surowa dynia żołędziowa
1. Surowa dynia żołędziowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa dynia żołędziowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 40,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,80 g białka,
- 10,42 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Surowa dynia żołędziowa ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa dynia żołędziowa – jakie ma witaminy?
Surowa dynia żołędziowa to produkt zawierający 11,00 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa dynia żołędziowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,70 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa dynia żołędziowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa dynia żołędziowa ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 0,70 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 36,0 mg fosforu,
- 347 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,13 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,17 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Surowa dynia żołędziowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 40,0 kcal | 56,0 kcal |
Białko | 0,80 g | 1,12 g |
Węglowodany | 10,42 g | 14,59 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,50 g | 2,10 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,14 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 11,00 mg | 15,40 mg |