Surowa dzika żurawina – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa dzika żurawina w 100 gramach posiada wartość energetyczną 55,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,10 g białka,
- 12,30 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 6,70 g błonnika.
Surowa dzika żurawina ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Surowa dzika żurawina – jakie ma witaminy?
Surowa dzika żurawina to produkt zawierający 15,00 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa dzika żurawina zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowa dzika żurawina – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa dzika żurawina ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,00 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 15,00 mg fosforu,
- 140 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 26,0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowa dzika żurawina - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie