Surowa fasola azuki
1. Surowa fasola azuki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa fasola azuki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 329 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,87 g białka,
- 62,9 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 12,70 g błonnika.
Surowa fasola azuki ma w 100 g 0,53 g tłuszczów, w tym:
- 0,19 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa fasola azuki – jakie ma witaminy?
Surowa fasola azuki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa fasola azuki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,46 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 2,63 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,47 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 622 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa fasola azuki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa fasola azuki ma w sobie:
- 66,0 mg wapnia,
- 4,98 mg żelaza,
- 127 mg magnezu,
- 381 mg fosforu,
- 1,254 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 5,04 mg cynku, 1,09 mg miedzi, 1,73 mg manganu i 3,10 µg selenu.
4. Surowa fasola azuki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 197 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 329 kcal | 648 kcal |
Białko | 19,87 g | 39,1 g |
Węglowodany | 62,9 g | 124 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 12,70 g | 25,0 g |
Tłuszcz | 0,53 g | 1,04 g |
Tłuszcze nasycone | 0,19 g | 0,38 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,22 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |