Surowa fasola nerkowata
1. Surowa fasola nerkowata – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa fasola nerkowata w 100 gramach posiada wartość energetyczną 333 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,6 g białka,
- 60,0 g węglowodanów,
- 2,23 g cukrów,
- 24,9 g błonnika.
Surowa fasola nerkowata ma w 100 g 0,83 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa fasola nerkowata – jakie ma witaminy?
Surowa fasola nerkowata to produkt zawierający 4,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 19,00 µg witaminy K.
Surowa fasola nerkowata zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,53 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 2,06 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 394 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa fasola nerkowata – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa fasola nerkowata ma w sobie:
- 143 mg wapnia,
- 8,20 mg żelaza,
- 140 mg magnezu,
- 407 mg fosforu,
- 1,406 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 24,0 mg sodu, 2,79 mg cynku, 0,96 mg miedzi, 1,02 mg manganu i 3,20 µg selenu.
4. Surowa fasola nerkowata - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 184 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 333 kcal | 613 kcal |
Białko | 23,6 g | 43,4 g |
Węglowodany | 60,0 g | 110 g |
Cukier | 2,23 g | 4,10 g |
Błonnik | 24,9 g | 45,8 g |
Tłuszcz | 0,83 g | 1,53 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,46 g | 0,84 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,50 mg | 8,28 mg |