Surowa fasola żurawinowa
1. Surowa fasola żurawinowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa fasola żurawinowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 335 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,0 g białka,
- 60,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 24,7 g błonnika.
Surowa fasola żurawinowa ma w 100 g 1,23 g tłuszczów, w tym:
- 0,32 g tłuszczów nasyconych,
- 0,11 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa fasola żurawinowa – jakie ma witaminy?
Surowa fasola żurawinowa to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa fasola żurawinowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,75 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 1,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 604 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa fasola żurawinowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa fasola żurawinowa ma w sobie:
- 127 mg wapnia,
- 5,00 mg żelaza,
- 156 mg magnezu,
- 372 mg fosforu,
- 1,332 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 3,63 mg cynku, 0,79 mg miedzi, 0,92 mg manganu i 12,70 µg selenu.
4. Surowa fasola żurawinowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 195 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 335 kcal | 653 kcal |
Białko | 23,0 g | 44,9 g |
Węglowodany | 60,1 g | 117 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 24,7 g | 48,2 g |
Tłuszcz | 1,23 g | 2,40 g |
Tłuszcze nasycone | 0,32 g | 0,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,11 g | 0,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,53 g | 1,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |