Surowa fasolka szparagowa
1. Surowa fasolka szparagowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa fasolka szparagowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 31,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,82 g białka,
- 7,13 g węglowodanów,
- 3,27 g cukrów,
- 3,40 g błonnika.
Surowa fasolka szparagowa ma w 100 g 0,12 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa fasolka szparagowa – jakie ma witaminy?
Surowa fasolka szparagowa to produkt zawierający 16,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 43,2 µg witaminy K.
Surowa fasolka szparagowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 0,75 mg witaminy B3,
- 15,30 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 37,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa fasolka szparagowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa fasolka szparagowa ma w sobie:
- 37,0 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 38,0 mg fosforu,
- 209 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,24 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowa fasolka szparagowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 100 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 31,0 kcal | 31,0 kcal |
Białko | 1,82 g | 1,82 g |
Węglowodany | 7,13 g | 7,13 g |
Cukier | 3,27 g | 3,27 g |
Błonnik | 3,40 g | 3,40 g |
Tłuszcz | 0,12 g | 0,12 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 16,30 mg | 16,30 mg |