Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 3,85 g tłuszczów, w tym:
- 1,28 g tłuszczów nasyconych,
- 1,76 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 39,0 mg cholesterolu.
2. Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,74 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 3,33 µg witaminy B12.
3. Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 2,32 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 387 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 6,94 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 17,70 µg selenu.
4. Surowa goleń tylna wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 36,3 kcal |
Białko | 21,8 g | 6,17 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,85 g | 1,09 g |
Tłuszcze nasycone | 1,28 g | 0,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,76 g | 0,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,15 g | 0,04 g |
Cholesterol | 39,0 mg | 11,06 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |