Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz)
1. Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 193 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,87 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 11,96 g tłuszczów, w tym:
- 3,94 g tłuszczów nasyconych,
- 5,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 20,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,47 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 5,75 mg witaminy B3,
- 68,2 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,54 µg witaminy B12.
3. Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 329 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 2,02 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,50 µg selenu.
4. Surowa golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 193 kcal | 164 kcal |
Białko | 19,87 g | 16,89 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,96 g | 10,17 g |
Tłuszcze nasycone | 3,94 g | 3,35 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,07 g | 4,31 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,41 g | 2,05 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |