Surowa gurda (tykwa)
1. Surowa gurda (tykwa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa gurda (tykwa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 14,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,62 g białka,
- 3,39 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Surowa gurda (tykwa) ma w 100 g 0,02 g tłuszczów, w tym:
- 0,00 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa gurda (tykwa) – jakie ma witaminy?
Surowa gurda (tykwa) to produkt zawierający 10,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa gurda (tykwa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,32 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa gurda (tykwa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa gurda (tykwa) ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,20 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 13,00 mg fosforu,
- 150 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,70 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Surowa gurda (tykwa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 58 g (1/2 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 14,00 kcal | 8,12 kcal |
Białko | 0,62 g | 0,36 g |
Węglowodany | 3,39 g | 1,97 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,50 g | 0,29 g |
Tłuszcz | 0,02 g | 0,01 g |
Tłuszcze nasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 10,10 mg | 5,86 mg |