Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz)
1. Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 229 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,84 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 16,97 g tłuszczów, w tym:
- 8,19 g tłuszczów nasyconych,
- 6,91 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 4,93 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,56 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,47 µg witaminy B12.
3. Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,43 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 3,67 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 7,50 µg selenu.
4. Surowa jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 229 kcal | 64,9 kcal |
Białko | 17,84 g | 5,06 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,97 g | 4,81 g |
Tłuszcze nasycone | 8,19 g | 2,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,91 g | 1,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,72 g | 0,20 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 18,71 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |