Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 267 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,88 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 21,6 g tłuszczów, w tym:
- 9,47 g tłuszczów nasyconych,
- 8,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 6,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 2,39 µg witaminy B12.
3. Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,57 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 160 mg fosforu,
- 230 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 3,33 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,80 µg selenu.
4. Surowa jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 267 kcal | 75,7 kcal |
Białko | 16,88 g | 4,79 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,6 g | 6,12 g |
Tłuszcze nasycone | 9,47 g | 2,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,86 g | 2,51 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,70 g | 0,48 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 20,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |