Surowa kapusta chińska (pak-choi)
1. Surowa kapusta chińska (pak-choi) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa kapusta chińska (pak-choi) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 13,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,50 g białka,
- 2,18 g węglowodanów,
- 1,18 g cukrów,
- 1,00 g błonnika.
Surowa kapusta chińska (pak-choi) ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa kapusta chińska (pak-choi) – jakie ma witaminy?
Surowa kapusta chińska (pak-choi) to produkt zawierający 45,0 mg witaminy C, 223 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 45,5 µg witaminy K.
Surowa kapusta chińska (pak-choi) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,50 mg witaminy B3,
- 6,40 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 66,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa kapusta chińska (pak-choi) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa kapusta chińska (pak-choi) ma w sobie:
- 105 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 37,0 mg fosforu,
- 252 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Surowa kapusta chińska (pak-choi) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 70 g (1 szklanka, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 13,00 kcal | 9,10 kcal |
Białko | 1,50 g | 1,05 g |
Węglowodany | 2,18 g | 1,53 g |
Cukier | 1,18 g | 0,83 g |
Błonnik | 1,00 g | 0,70 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,14 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 45,0 mg | 31,5 mg |