Surowa kapusta chińska (pe-tsai)
1. Surowa kapusta chińska (pe-tsai) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa kapusta chińska (pe-tsai) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 16,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,20 g białka,
- 3,23 g węglowodanów,
- 1,41 g cukrów,
- 1,20 g błonnika.
Surowa kapusta chińska (pe-tsai) ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa kapusta chińska (pe-tsai) – jakie ma witaminy?
Surowa kapusta chińska (pe-tsai) to produkt zawierający 27,0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 42,9 µg witaminy K.
Surowa kapusta chińska (pe-tsai) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 7,60 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 79,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa kapusta chińska (pe-tsai) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa kapusta chińska (pe-tsai) ma w sobie:
- 77,0 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 29,0 mg fosforu,
- 238 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 9,00 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowa kapusta chińska (pe-tsai) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 76 g (1 szklanka, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 16,00 kcal | 12,16 kcal |
Białko | 1,20 g | 0,91 g |
Węglowodany | 3,23 g | 2,46 g |
Cukier | 1,41 g | 1,07 g |
Błonnik | 1,20 g | 0,91 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,07 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 27,0 mg | 20,5 mg |