Trwa ładowanie...

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 19,25 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 10,67 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 5,00 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,73 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.

2. Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,16 mg witaminy B2,
  • 4,56 mg witaminy B3,
  • 64,5 mg witaminy B4,
  • 0,68 mg witaminy B5,
  • 0,41 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 2,78 µg witaminy B12.

3. Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 18,00 mg wapnia,
  • 2,12 mg żelaza,
  • 19,00 mg magnezu,
  • 187 mg fosforu,
  • 367 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 82,0 mg sodu, 7,66 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,4 µg selenu.

4. Surowa karkówka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 173 kcal 147 kcal
Białko 19,25 g 16,36 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 10,67 g 9,07 g
Tłuszcze nasycone 5,00 g 4,25 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,73 g 4,87 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,53 g 0,45 g
Cholesterol 73,0 mg 62,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze