Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz)
1. Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 0,16 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 4,48 g tłuszczów, w tym:
- 1,86 g tłuszczów nasyconych,
- 2,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 5,00 mg witaminy B3,
- 71,8 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
3. Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 2,12 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 213 mg fosforu,
- 367 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 5,43 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 24,2 µg selenu.
4. Surowa karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 109 kcal |
Białko | 21,8 g | 18,49 g |
Węglowodany | 0,16 g | 0,14 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,48 g | 3,81 g |
Tłuszcze nasycone | 1,86 g | 1,58 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,32 g | 1,97 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,30 g | 0,26 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 54,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |