Trwa ładowanie...

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz)
Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) (Flickr)

1. Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 337 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 16,17 g białka,
  • 0,27 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 30,1 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 12,70 g tłuszczów nasyconych,
  • 8,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,01 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.

2. Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 0,58 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,11 mg witaminy B2,
  • 3,50 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,37 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 1,60 µg witaminy B12.

3. Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:

  • 6,00 mg wapnia,
  • 0,84 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 129 mg fosforu,
  • 240 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 2,35 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 3,10 µg selenu.

4. Surowa łata z jagnięciny nowozelandzkiej bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 113 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 337 kcal 381 kcal
Białko 16,17 g 18,27 g
Węglowodany 0,27 g 0,31 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 30,1 g 34,1 g
Tłuszcze nasycone 12,70 g 14,36 g
Tłuszcze jednonienasycone 8,39 g 9,48 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,01 g 1,15 g
Cholesterol 64,0 mg 72,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze