Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 144 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,55 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 6,76 g tłuszczów, w tym:
- 2,42 g tłuszczów nasyconych,
- 2,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,45 mg witaminy B3,
- 82,0 mg witaminy B4,
- 0,71 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 2,78 µg witaminy B12.
3. Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,66 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 184 mg fosforu,
- 274 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 4,77 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,2 µg selenu.
4. Surowa łopatka jagnięca (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 144 kcal | 40,8 kcal |
Białko | 19,55 g | 5,54 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,76 g | 1,92 g |
Tłuszcze nasycone | 2,42 g | 0,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,72 g | 0,77 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,18 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 18,71 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |