Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso)
1. Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 123 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) ma w 100 g 4,09 g tłuszczów, w tym:
- 1,65 g tłuszczów nasyconych,
- 2,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 65,0 mg cholesterolu.
2. Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 4,62 mg witaminy B3,
- 73,5 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,58 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 2,76 µg witaminy B12.
3. Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 2,64 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 399 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 6,86 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 24,1 µg selenu.
4. Surowa łopatka wołowa bez kości (steki, samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 123 kcal | 105 kcal |
Białko | 21,6 g | 18,39 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,09 g | 3,48 g |
Tłuszcze nasycone | 1,65 g | 1,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,09 g | 1,77 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,30 g | 0,25 g |
Cholesterol | 65,0 mg | 55,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |