Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz)
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 256 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,68 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 20,5 g tłuszczów, w tym:
- 9,91 g tłuszczów nasyconych,
- 8,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,84 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 4,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,61 µg witaminy B12.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,26 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 267 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 4,09 mg cynku,0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 3,30 µg selenu.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.