Surowa ostryżyca japońska
1. Surowa ostryżyca japońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa ostryżyca japońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 81,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,45 g białka,
- 4,95 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa ostryżyca japońska ma w 100 g 2,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,51 g tłuszczów nasyconych,
- 0,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 50,0 mg cholesterolu.
2. Surowa ostryżyca japońska – jakie ma witaminy?
Surowa ostryżyca japońska to produkt zawierający 8,00 mg witaminy C, 81,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa ostryżyca japońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 2,01 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,50 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 16,00 µg witaminy B12.
3. Surowa ostryżyca japońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa ostryżyca japońska ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 5,11 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 162 mg fosforu,
- 168 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 106 mg sodu, 16,62 mg cynku, 1,58 mg miedzi, 0,64 mg manganu i 77,0 µg selenu.
4. Surowa ostryżyca japońska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 50 g (1 średnia) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 81,0 kcal | 40,5 kcal |
Białko | 9,45 g | 4,73 g |
Węglowodany | 4,95 g | 2,48 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,30 g | 1,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,51 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,36 g | 0,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,89 g | 0,45 g |
Cholesterol | 50,0 mg | 25,0 mg |
Witamina C | 8,00 mg | 4,00 mg |