Surowa papryka Hungarian
1. Surowa papryka Hungarian – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa papryka Hungarian w 100 gramach posiada wartość energetyczną 29,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,80 g białka,
- 6,70 g węglowodanów,
- 3,53 g cukrów,
- 1,00 g błonnika.
Surowa papryka Hungarian ma w 100 g 0,41 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa papryka Hungarian – jakie ma witaminy?
Surowa papryka Hungarian to produkt zawierający 92,9 mg witaminy C, 41,0 µg RAE witaminy A, 0,48 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 9,90 µg witaminy K.
Surowa papryka Hungarian zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,09 mg witaminy B3,
- 7,70 mg witaminy B4,
- 0,21 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 53,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa papryka Hungarian – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa papryka Hungarian ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,46 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 29,0 mg fosforu,
- 202 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,30 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Surowa papryka Hungarian - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 27 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 29,0 kcal | 7,83 kcal |
Białko | 0,80 g | 0,22 g |
Węglowodany | 6,70 g | 1,81 g |
Cukier | 3,53 g | 0,95 g |
Błonnik | 1,00 g | 0,27 g |
Tłuszcz | 0,41 g | 0,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 92,9 mg | 25,1 mg |