Surowa pierś z indyka (mięso i skóra)
1. Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 7,02 g tłuszczów, w tym:
- 1,91 g tłuszczów nasyconych,
- 2,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 65,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 5,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,20 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 186 mg fosforu,
- 275 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 1,57 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,4 µg selenu.
4. Surowa pierś z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 146 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 229 kcal |
Białko | 21,9 g | 32,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,02 g | 10,25 g |
Tłuszcze nasycone | 1,91 g | 2,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,66 g | 3,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,66 g | 2,42 g |
Cholesterol | 65,0 mg | 94,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |