Surowa pierś z indyka (samo mięso)
1. Surowa pierś z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0,14 g węglowodanów,
- 0,05 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z indyka (samo mięso) ma w 100 g 1,48 g tłuszczów, w tym:
- 0,29 g tłuszczów nasyconych,
- 0,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 9,92 mg witaminy B3,
- 61,3 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,81 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,63 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,73 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 242 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 113 mg sodu, 1,28 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,7 µg selenu.
4. Surowa pierś z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 130 kcal |
Białko | 23,7 g | 27,0 g |
Węglowodany | 0,14 g | 0,16 g |
Cukier | 0,05 g | 0,06 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,48 g | 1,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,29 g | 0,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,26 g | 0,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,29 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 65,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |