Surowa pierś z indyka ze skórą
1. Surowa pierś z indyka ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z indyka ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z indyka ze skórą ma w 100 g 7,45 g tłuszczów, w tym:
- 1,76 g tłuszczów nasyconych,
- 2,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z indyka ze skórą – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z indyka ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 12,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z indyka ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 9,40 mg witaminy B3,
- 50,1 mg witaminy B4,
- 0,97 mg witaminy B5,
- 0,72 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,28 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z indyka ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z indyka ze skórą ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,77 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 176 mg fosforu,
- 247 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 1,15 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,4 µg selenu.
4. Surowa pierś z indyka ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 132 kcal |
Białko | 21,9 g | 18,60 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,45 g | 6,33 g |
Tłuszcze nasycone | 1,76 g | 1,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,19 g | 1,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,83 g | 1,56 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 53,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |