Surowa pierś z kaczki (samo mięso)
1. Surowa pierś z kaczki (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z kaczki (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 123 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,85 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z kaczki (samo mięso) ma w 100 g 4,25 g tłuszczów, w tym:
- 1,32 g tłuszczów nasyconych,
- 1,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z kaczki (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z kaczki (samo mięso) to produkt zawierający 6,20 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z kaczki (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,42 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 3,44 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,77 mg witaminy B5,
- 0,63 mg witaminy B6,
- 25,0 µg witaminy B9,
- 0,76 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z kaczki (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z kaczki (samo mięso) ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 4,51 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 186 mg fosforu,
- 268 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 0,74 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,90 µg selenu.
4. Surowa pierś z kaczki (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 73 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 123 kcal | 89,8 kcal |
Białko | 19,85 g | 14,49 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,25 g | 3,10 g |
Tłuszcze nasycone | 1,32 g | 0,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,21 g | 0,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,58 g | 0,42 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 56,2 mg |
Witamina C | 6,20 mg | 4,53 mg |