Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra)
1. Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 9,25 g tłuszczów, w tym:
- 2,66 g tłuszczów nasyconych,
- 3,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 9,91 mg witaminy B3,
- 67,1 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,74 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 174 mg fosforu,
- 220 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 0,80 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,60 µg selenu.
4. Surowa pierś z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 87 g (1/2 piersi, kości usunięte 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 150 kcal |
Białko | 20,9 g | 18,14 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,25 g | 8,05 g |
Tłuszcze nasycone | 2,66 g | 2,31 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,82 g | 3,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,96 g | 1,71 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 55,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |