Surowa pierś z przepiórki (samo mięso)
1. Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 123 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) ma w 100 g 2,99 g tłuszczów, w tym:
- 0,87 g tłuszczów nasyconych,
- 0,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 58,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) to produkt zawierający 5,10 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 8,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,47 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 2,31 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 228 mg fosforu,
- 260 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 2,70 mg cynku, 0,43 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,80 µg selenu.
4. Surowa pierś z przepiórki (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 123 kcal | 105 kcal |
Białko | 22,6 g | 19,20 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,99 g | 2,54 g |
Tłuszcze nasycone | 0,87 g | 0,74 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,84 g | 0,71 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,77 g | 0,66 g |
Cholesterol | 58,0 mg | 49,3 mg |
Witamina C | 5,10 mg | 4,34 mg |