Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz)
1. Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 152 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,07 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 7,81 g tłuszczów, w tym:
- 3,35 g tłuszczów nasyconych,
- 3,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,60 µg witaminy K.
Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 8,44 mg witaminy B3,
- 82,3 mg witaminy B4,
- 1,36 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 1,27 µg witaminy B12.
3. Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,78 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 209 mg fosforu,
- 329 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 2,55 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 8,50 µg selenu.
4. Surowa polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 152 kcal | 43,1 kcal |
Białko | 19,07 g | 5,41 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,81 g | 2,21 g |
Tłuszcze nasycone | 3,35 g | 0,95 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,04 g | 0,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,51 g | 0,15 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 22,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |