Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso)
1. Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 123 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) ma w 100 g 3,09 g tłuszczów, w tym:
- 0,80 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
2. Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 23,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,69 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 8,21 mg witaminy B3,
- 63,1 mg witaminy B4,
- 0,70 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,41 µg witaminy B12.
3. Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,48 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 386 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 1,42 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0 mg manganu i 46,9 µg selenu.
4. Surowa polędwica wieprzowa bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 123 kcal | 140 kcal |
Białko | 23,8 g | 27,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,09 g | 3,52 g |
Tłuszcze nasycone | 0,80 g | 0,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 1,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,33 g |
Cholesterol | 56,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |