Surowa polędwica ze strusia
1. Surowa polędwica ze strusia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa polędwica ze strusia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 123 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa polędwica ze strusia ma w 100 g 3,19 g tłuszczów, w tym:
- 1,17 g tłuszczów nasyconych,
- 1,23 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
2. Surowa polędwica ze strusia – jakie ma witaminy?
Surowa polędwica ze strusia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa polędwica ze strusia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,20 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,78 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,18 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 5,03 µg witaminy B12.
3. Surowa polędwica ze strusia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa polędwica ze strusia ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 4,88 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 220 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 3,87 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,4 µg selenu.
4. Surowa polędwica ze strusia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, ugotowane ze 120 g surowego) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 123 kcal | 105 kcal |
Białko | 22,1 g | 18,76 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,19 g | 2,71 g |
Tłuszcze nasycone | 1,17 g | 1,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,23 g | 1,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,75 g | 0,64 g |
Cholesterol | 80,0 mg | 68,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |