Surowa przepiórka (mięso i skóra)
1. Surowa przepiórka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa przepiórka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 192 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,63 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa przepiórka (mięso i skóra) ma w 100 g 12,05 g tłuszczów, w tym:
- 3,38 g tłuszczów nasyconych,
- 4,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,98 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Surowa przepiórka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Surowa przepiórka (mięso i skóra) to produkt zawierający 6,10 mg witaminy C, 73,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa przepiórka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 7,54 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,77 mg witaminy B5,
- 0,60 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,43 µg witaminy B12.
3. Surowa przepiórka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa przepiórka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 3,97 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 275 mg fosforu,
- 216 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 2,42 mg cynku, 0,51 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,60 µg selenu.
4. Surowa przepiórka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 109 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 192 kcal | 209 kcal |
Białko | 19,63 g | 21,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,05 g | 13,14 g |
Tłuszcze nasycone | 3,38 g | 3,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,18 g | 4,56 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,98 g | 3,25 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 82,8 mg |
Witamina C | 6,10 mg | 6,65 mg |